Hulladékgazdálkodási oktatás a közösség számára

2023.09.28

Szépítsük meg környezetünket

Földünket lassan ellepi a töménytelen mennyiségű hulladék, ami ellen nem csupán egyénileg, közösen is tehetünk. A szemétszedő akciók egyre népszerűbbek hazánkban is, de sajnos nem lehet annyit szervezni belőlük, hogy eltüntessük az összes szemetet.

Segíts a rászorulóknak

Lecsó Alapítvány kiemelten fontosnak tekinti, hogy hazánkban is széles körben felhívja a figyelmet a környezetszennyezés veszélyeire és következményeire. Alapítványunk célja a természeti és környezeti értékek megismertetése, a felnövekvő generáció edukálása, programok szervezése, a környezettudatos magatartás kialakítása és jelentőségének ismertetése. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy mindenki tegyen közvetlen környezetéért, Földünk megóvásáért. Alapítványunk tagjai elkötelezettek a környezet szeretete, védelme iránt.

Hétköznapi környezetvédelem

Az Y generáció mellett a kisgyermekes családok, édesanyák és édesapák környezettudatosabb gondolkodásra nevelése is, hiszen ők nevelik a jövőbeli generációt. Ha már valaki kisgyermekként abba szokik bele, hogy a szülei környezettudatosan, környezetüket óvva élnek, számára már ez lesz a természetes és ezt adja majd tovább. Mindezt igyekszünk minél több formában és felületen is átadni.

A Társaság Edukációs és CSR Csoportjának munkatársai a gyerekek, diákok megszokott környezetében, csoportszobai, tantermi vagy az intézmény erre kijelölt helyszínein játékos feladatokkal, szemléltetőeszközökkel, vizuális megjelenítéssel (kisfilmek, képek stb.) végzik szemléletformáló tevékenységüket. A szemléltetőeszközöket, tanítási segédanyagokat a Társaság biztosítja.
Egy foglalkozás időtartama az adott intézmény házirendjéhez illeszkedik, tehát iskolai keretek között 45 percet vesz igénybe, az óvodákban pedig maximum 30 percesek.